Over ons

Over onze muziekvereniging

concordia eefde

Opgericht op 28 januari 1913
Onderscheiden met een Konkinklijke Erepenning

De vereniging

Concordia Eefde is een regionaal georiënteerde muziekvereniging voor ervaren muzikanten. We maken muziek met elkaar en voor elkaar. Dat doen we met eigen leden en met gastmuzikanten. Dat doen we met intieme prive optredens en met grootse concerten in een concertzaal. Ons doel? Samen met ons publiek nieuwe (muzikale) herinneringen maken.

repetities

Orkest | woensdag: 19:30 ‒ 21:30 uur
Dickensorkest | start in november

snel Meer weten over:

adres

Het Hart
Jolinkweg 2
7201 DD  Eefde.

Memorabele concerten

impressies

Leuk om te weten

ruim 110 jaar jong

28 januari 1913

De heer van Eck opent de vergadering in Hotel De Laatste Stuiver en deelt mede dat hij namens vele ingezetenen van de buurtschap Eefde en met nog enkele andere heeren opgeroepen heeft tot deze bijeenkomst om te trachten te geraken tot de oprichting van een muziekgezelschap. 

Daar niemand zich tegen de oprichting verklaart deelt de heer van Eck mede dat al zoo tot de oprichting van de muziekvereeniging in de buurtschap Eefde is besloten (applaus). Daarna stelt hij aan de orde de naam van de vereeniging te geven. Nadat verschillende namen zijn genoemd wordt overgegaan tot stemming en blijkt dat de naam Concordia als de meest gewenschtse naam voor de vereeninging wordt geacht. De heer van Eck verklaart dus dat de vereeninging is gedoopt “CONCORDIA”.

Voorts verzoekt hij aan de aanwezigen om bij vrienden en bekenden de nieuwe vereeninging in hunne welwillendheid aan te bevelen. Verder spreekt de heer van Eck de wensch de vereeninging een lang en bloeiend bestaan toe, hoopende dat eens de muziekvereeniging “Concordia” te Eefde eene der meest gevreesde tegenstanders zal worden op de in de toekomst te bezoeken concoursen.

26 januari 2013

Speciaal voor de 100ste verjaardag van Concordia Eefde wordt een reünie concert gegeven in de Ontmoetingskerk in Eefde. Een bijzonder concert waarbij ook vele oud-leden achter de lessen schuiven. Een feest van herkenning. De fototentoonstelling zorgt daarbij voor kleurrijke verhalen en fijne herinneringen. Er is ook zoveel gebeurd in een eeuw tijd.

Ter gelegenheid van deze verjaardag staan ook oud dirigenten voor het orkest. Een strakke mars spelen onder leiding van Geert Sprick, swingen met Sandra .. en Gerrit Kobus staat als vanouds op de bok.

Tot grote verrassing van muzikanten en publiek wordt tijdens het concert de erevoorzitter Jan Nieuwburg naar voren geroepen. Uit handen van Burgemeester Spekreijse van de gemeente Lochem ontvangt hij samen met voorzitter Theo Klein Bleumink de Koninklijke Erepenning.

PS: Naar concoursen gaan, doen we niet meer. Wel geven we memorabele concerten.

Concordia Eefde is een regionaal georiënteerde muziekvereniging voor ervaren muzikanten. Je kunt lid worden van onze vereniging, maar je kunt er ook voor kiezen om als gastmuzikant alleen bij een bepaald concert of optreden mee te spelen. De keuze is aan jou. > Lees hier mee over onze vereniging.