het laatste nieuws

Goede afsluiting en een mooi begin voor Concordia Eefde

Willem Kossink de nieuwe dirigent van Concordia Eefde

Woensdag 10 Januari 2024

De oliebollenactie van Concordia Eefde op 30 december is een groot succes geworden. Wij danken het dorp en een aantal bedrijven voor de steun aan onze vereniging. Afgelopen woensdag zijn we de eerste repetitie van het nieuwe jaar begonnen met koffie en tradionele nieuwsjaarsrolletjes. Ook hebben we onze nieuwe dirigent Willem Kossink op een ludieke manier "beëdigd". We zien ernaar uit om later dit jaar Willem Kossink en ons grote orkest aan u te presenteren. We zijn nieuwe plannen aan het smeden en vertrouwen in een goede samenwerking!

Gezellig meezingen met bekende Hollandse liedjes

Dankbaar concert voor Zonnebloem

Maandag 6 november 2023

Zaterdag 4 november jl. hebben we (op uitnodiging van de Zonnebloem) wederom het concert Hollandsche Meesters uitgevoerd in Het Lichtpunt in Zutphen. Op deze ontspanningsmiddag speelde het grote orkest van Concordia Eefde overbekende liedjes van Toon Hermans tot Wim Sonneveld, en van Frans Halsema tot Annie M.G. Schmidt. 

Wat kan jij ons bieden?

Wij zoeken een nieuwe dirigent

Vrijdag 6 oktober 2023

Reageren is niet meer mogelijk.
Wij hebben bewust geen functieomschrijving gemaakt. We willen namelijk graag van jou weten wat jouw toegevoegde waarde is voor onze muziekvereniging, ons harmonieorkest, de muzikanten én voor onze trouwe bezoekers van optredens en concerten.

Vernieuwde opzet Midwinterbijeenkomst in Eefde succesvol

Korte optredens van een hout- en koper-ensemble geslaagd

Zondag 22 januari 2023

Afgelopen vrijdag (20 januari 2023) hebben we twee kleine optredens gegeven in de Ontmoetingskerk in Eefde. Dit in het kader van de jaarlijkse Midwinterbijeenkomst, een initiatief van de Dorpsraad Eefde en verenigingen in het dorp. Op twee podia in de kerk werden er optredens gegeven door lokale muziekverenigingen, koren en toneelspelers. Een wat andere opzet dan voorgaande jaren. Aan de reacties van het publiek te horen was het een goede keuze van de organisatie.

Persbericht

Een avond met muzikale uitersten

4 december 2022

EEFDE – Afgelopen zaterdagavond gaf muziekvereniging Concordia Eefde voor het eerst sinds Corona weer een concert in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen. Als vanouds zat het grote orkest op de bühne en kon het weer spelen voor een volle zaal.

Persbericht

Al 60 jaar oliebollen van Concordia Eefde

4 december 2022

EEFDE – Het was in 1962 dat leden van muziekvereniging Concordia Eefde voor het eerst oliebollen ging bakken en venten om de kas te spekken. Dat deden ze in de spuiterij van Dhr. G. Snellenberg naar een recept van bakkerij Brummelman. En ook dit jaar wordt de traditie voortgezet. Alleen de duizenden oliebollen worden nu gebakken door de bakkers van Echte Bakker van Asselt uit Vorden met hulp van leden.

Persbericht

Een avond vol nostalgie en gezellig

14 november 2022

EEFDE - Op zaterdag 3 december 2022 geeft muziekverenging Concordia Eefde weer een concert in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen. Het orkest speelt deze avond bekende en minder bekende nummers van Toon Hermans tot Wim Sonneveld en van Frans Halsema tot Annie M.G. Schmidt. Ze komen allemaal voorbij.

Het concert begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 zijn de deuren open. Kaarten kunnen gekocht worden via www.concordiaeefde.nl of bij Het Hart, COOP en De Blaakhof in Eefde en bij de Read Shop in Warnsveld.
> Kaarten bestellen

Feest van licht en muziek

Feestelijk jubileum Fluisterboot Zutphen

7 oktober 2022

Dit jaar (2022) bestaat de Stichting Toeristisch Varen Zutphen, ook wel bekend als De Fluisterboot, alweer 25 jaar. Eén van de festiviteiten om deze mijlpaal te vieren was op vrijdag 7 oktober jl. In de avond werden er verlichte rondvaarten gemaakt langs de Berkel en over de Grote Gracht. Overal dreven lampjes in het water en waren er tuinen prachtig verlicht. Her en der werden kleine optredens gegeven door muzikanten en balletdanseressen.

Fotoreportage

Terugblik Zomeravondconcert 2022

15 augustus 2022

Woensdag 6 juni 2022 heeft muziekvereniging Concordia uit Eefde haar muzikale jaar traditioneel weer afgesloten met een Zomeravondconcert. Fotograaf Ewald Hendriks heeft weer prachtige foto's gemaakt.

Iedere stem telt! Ook die van u!

Rabo ClubSupport

26 juli 2022

Ieder jaar worden verenigingen financieel ondersteund door de Rabobank. Daarvoor is Rabo ClubSupport. Deze landelijke actie start op maandag 5 september 2022 en loopt tot dinsdag 27 september 2022.

Persbericht

Concert van Muziekvereniging Concordia Eefde bijna verregend

6 juli 2022

EEFDE – Afgelopen woensdag heeft muziekvereniging Concordia uit Eefde haar muzikale jaar traditioneel weer afgesloten met een Zomeravondconcert. Dit openluchtconcert wordt jaarlijks gegeven op het Triverseplein in het dorp. Alles stond klaar en toen begon het te regenen. “Gelukkig hadden we al afspraken gemaakt met de naastgelegen Ontmoetingskerk, dus hebben we alles supersnel naar binnen verplaatst. Jammer, maar het kon niet anders. Gelukkig bleef het publiek niet thuis, de kerk zat tjokvol”, aldus Truus Poesse van de organisatie.

Persbericht

Muziekvereniging Concordia Eefde geeft weer een gezellig Zomeravondconcert

17 juni 2022

EEFDE - Op woensdag 6 juli aanstaande sluit Muziekvereniging Concordia Eefde traditioneel het muzikale jaar weer af met een Zomeravondconcert. Dit openluchtconcert begint om 19.30 uur en wordt gegeven op het plein voor de Ontmoetingskerk in Eefde. De toegang is gratis. Wel wordt het publiek gevraagd een eigen (klap)stoel mee te nemen. Bij slecht weer wordt het concert gegeven in de kerk.

#Concordia #Eefde #muziekvereniging #zomeravondconcert

Samen met bijna 20 gastmuzikanten achter de lessenaar

1e Repetitie Zomeravondconcert

8 juni 2022

Afgelopen woensdag de eerste repetitie voor ons Zomeravondconcert op woensdag 6 juli a.s. in Eefde. Naast onze eigen muzikanten spelen er ook bijna 20 gastmuzikanten mee op hoorn, trompet, trombone, euphonium, altsax, bas, fluit, hobo en klarinet. Een weerzien van oude bekenden en nieuwe gezichten. Supergaaf om weer met zoveel mensen achter de lessenaar te zitten en lekker samen muziek te maken.

#Concordia #Eefde #muziekvereniging #gastmuzikant #meespelen #zomeravondconcert #gaaf #kicken

v.v. Sportclub Eefde

Opening Internationaal Jeugdtoernooi

4 juni 2022

Op zaterdag 4 juni 2022 hebben leden van muziekvereniging Concordia Eefde de volksliederen van verschillende landen gespeeld tijdens de opening van alweer de 11e editie van het Internationaal Jeugdtoernooi van v.v. Sportclub Eefde. Ook wel het Pinkstertoernooi genoemd.

 

Het toernooi startte om 09.45 uur, waarbij alle verenigingen hun opkomst maakten. Daarna werden de verschillende volksliederen gezongen. Vervolgens begon het toernooi officieel.

 

#Concordia #Eefde #muziekvereniging #Internationaal #Jeugdtoernooi

Zeven jubilerende leden!

Huldiging leden

1 juni 2022

Afgelopen woensdag hebben een heel aantal jubilerende leden van muziekvereniging Concordia Eefde een onderscheiding ontvangen. Namens ons allemaal gefeliciteerd.

 

Johan Beunk (klarinet) 70 jaar

Arianne Klein Bleumink (hobo) 50 jaar -

Johnny van Triest (basklarinet) 50 jaar

Theo Klein Bleumink (bariton) 50 jaar

Bert Stegeman (trombone) 40 jaar

Iet Wijgman (hoorn) 40 jaar

Monique Pelgrim (saxofoon) 40 jaar

 

Altijd een bijzonder moment, zowel voor de leden zelf alsook voor de vereniging. Samen vertegenwoordigen deze jubilerende leden ruim 340 muzikale jaren. Uniek :). Uit handen van de voorzitter hebben zij een officiële decoratie ontvangen inclusief oorkonde.

 

#Concordia #Eefde #muziekvereniging #huldiging #leden #speldje #KNMO #trots

1
2
3

Concordia Eefde is een regionaal georiënteerde muziekvereniging voor ervaren muzikanten. Je kunt lid worden van onze vereniging, maar je kunt er ook voor kiezen om als gastmuzikant alleen bij een bepaald concert of optreden mee te spelen. De keuze is aan jou. > Lees hier mee over onze vereniging.