onze orkesten

De mooiste muziek maak je samen

Speel mee

Bij Concordia Eefde kun je meespelen in verschillende orkesten. De basis is ons concertorkest. Dit orkest repeteert wekelijks op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in Het Hart in Eefde.

Concert orkest

Het Orkest speelt vooral in de grotere concertzalen en verzorgt een (avond)vullend programma. Vaak worden deze concerten door Concordia zelf georganiseerd, maar ook geregeld in samenwerking met anderen of in opdracht van derden. De programmering, het niveau en het type muziek varieert dus per optreden. 

Kippenvel momenten
Kenmerkend voor alle optredens is de afstemming van het thema op het publiek. Het is een uitdaging om met muziek de zaal te beroeren en te ontroeren. Jong of oud? Je krijgt kippenvel van muziek die je raakt. Daar doen we het voor. 

 SMF0085 1

Dickens orkest

Het Dickensorkest speelt uitsluitend in de maand december op wintermarkten, kerstvieringen en zo verder. Ze brengen een zeer gevarieerd kerstrepertoire waarbij natuurlijk de overbekende Christmas Carols niet ontbreken. Het publiek zingt dan spontaan mee. Ook worden er kerstverhalen met ‘een lach en een traan’ verteld. 

Warmte en gezelligheid
Deze groep dames en heren van Concordia zorgen voor warmte en gezelligheid in de donkere dagen voor Kerst! Ze gaan gekleed in origineel tenue en hebben een excellente neus voor goede glühwein. Het Dickensorkest bestaat uit twaalf tot vijftien muzikanten en speelt op wisselende locaties in weer en wind. 

Concordia Eefde is een regionaal georiënteerde muziekvereniging voor ervaren muzikanten. Je kunt lid worden van onze vereniging, maar je kunt er ook voor kiezen om als gastmuzikant alleen bij een bepaald concert of optreden mee te spelen. De keuze is aan jou. > Lees hier mee over onze vereniging.