concertorkest

Samen nieuwe muzikale herinneringen maken

Over ons orkest

Ons orkest speelt vooral in de grotere concertzalen en verzorgt een (avond)vullend programma. Vaak worden deze concerten door Concordia zelf georganiseerd, maar ook geregeld in samenwerking met anderen of in opdracht van derden. De programmering, het niveau en het type muziek varieert dus per optreden. 

Kippenvel momenten
Kenmerkend voor alle optredens is de afstemming op het publiek. Het is een uitdaging om met muziek de zaal te beroeren en te ontroeren. Jong of oud? Je krijgt kippenvel van muziek die je raakt. Daar doen we het voor. 

Samenwerken?

> Samenwerking per optreden

Met dit orkest samenwerken?

Dirigent

Het orkest staat vanaf jan 2024 onder leiding van Willem Kossink

aantal muzikanten

Het orkest bestaat uit ongeveer 55 muzikanten, jong en oud.

repertoire

Het orkest speelt een sterk wisselend repertoire, afgestemd op het thema van het concert/ optreden en de doelgroep publiek.

Lid worden?

Lijkt het je wat om je permanent aan te sluiten bij dit orkest? Word dan lid. > Lees verder

Meespelen als projectmuzikant?

Ben je muzikant en wil je graag een keer meespelen met ons orkest? Dat kan als projectmuzikant. > Lees verder

samenwerken met dit orkest?

Wil je een groots optreden verzorgen en ben je opzoek naar een orkest dat je daarbij kan ondersteunen? Een orkest waarmee je samen een volledig programma kunt gaan verzorgen? Op een professionele en goed georganiseerde (werk) wijze? Dan is het orkest van Concordia de juiste samenwerkingspartner voor je.

Hoe gaan we te werk?
Allereerst hebben we een kennismakingsgesprek. We onderzoeken hoe we elkaar kunnen aanvullen en versterken. Welke verwachtingen hebben we over en weer? Zijn die realistisch en haalbaar? 

Hebben we er beiden een goed gevoel over, dan starten we een projectgroep op. In deze groep hebben alle partijen zitting en maken samen een projectvoorstel. Naar aanleiding van het voorstel wordt dan beslist om het optreden definitief door te laten gaan, de zogenaamde go/no-go-beslissing. 

Besluiten we om samen een optreden te gaan verzorgen, dan gaan we aan de slag. In de voorbereiding gaat het meeste werk zitten. Daarnaast dient er gerepeteerd worden. Afhankelijk van de moeilijkheid van de te spelen muziek dient te worden ingeschat hoeveel repetitie weken hiervoor benodigd zijn.

Meespelen met dit orkest?

In het orkest spelen we in de basis met een harmoniebezetting. Afhankelijk van het type optreden en de programmering kunnen zomaar strijkers aanschuiven of rockgitaren. Dus speel je ongeveer op het niveau Hafabra A/B, dan ben je van harte welkom. De optredens kunnen het hele jaar door geboekt worden, dus kunnen we niet op voorhand aangeven hoe vaak per jaar je optreedt. Het is ook mogelijk om naast het orkest ook in één van onze andere orkesten mee te spelen. Wellicht als projectmuzikant. Kijk voor de mogelijkheden in onze agenda.

Repetities
Het orkest repeteert iedere woensdagavond op onze oefenlocatie Het Hart, Jolinkweg 2 te Eefde van 19.30 tot 21.30 uur en staat onder leiding van Willem Kossink 

Wat kun je van ons verwachten?
- Een gezellige en gastvrije club muzikanten die samen zorgen voor memorabele optredens en concerten, op bijzondere locaties en voor veel publiek.
- Een geheel nieuwe muzikale ervaring. Weer eens wat anders en met andere muzikanten.
- Bladmuziek e.d.
- Eventueel vervoer naar de optredens vanuit Eefde/ Zutphen. Dit in overleg.

Verder
- Tijdens de repetities - tussen de verschillende optredens - wordt er ook aandacht besteedt aan klank en techniek.

Meespelen?
Lijkt het je leuk om mee te spelen met dit orkest als projectmuzikant? Wil je meer weten of wellicht lid worden van onze muziekverenging? Neem dan contact op met ons.
- orkesten@concordiaeefde.nl

Concordia Eefde is een regionaal georiënteerde muziekvereniging voor ervaren muzikanten. Je kunt lid worden van onze vereniging, maar je kunt er ook voor kiezen om als gastmuzikant alleen bij een bepaald concert of optreden mee te spelen. De keuze is aan jou. > Lees hier mee over onze vereniging.